VRIJEME PROLAZI ZAPISANO OSTAJE INFORMACIJE Informacije Proboja koridora -Duga Njiva 2017
Banner
°°° VAŠE POVJERENJE°°°°° NAŠA JE NAGRADA°°°
Banner
ZADNJE POSTAVITE SLIKE
nove slike.jpg
SRCEM ZA MODRIČU
Banner
Benutzer : 5770
Beiträge : 452
Weblinks : 16
Wir haben 41 Gäste online

 

Obeležavanje 25 godina od "Proboja koridora"

 

Na Dugoj Njivi kod Modriče u Republici Srpskoj se obeležava 25 godina od "Proboja koridora", vojne akcije kojom je prekinuta 42 dana duga kopneno-vazdušna blokada zapadnog dela RS i RSK

Na Dugoj Njivi kod Modriče u Republici Srpskoj danas se obeležava 25 godina od "Proboja koridora", vojne akcije kojom je prekinuta 42 dana duga kopneno-vazdušna blokada zapadnog dela Republike Srpske i Republike Srpske Krajine, prenose banjalučki mediji.

 Odluka o proboju Koridora doneta je 18. juna 1992. godine da bi se odblokirao zapadni deo Republike Srpske, gde je u okruženju bilo oko milion i po stanovnika. Direktan povod za akciju "Koridor života" bila je smrt 12 beba u banjalučkom porodilištu zbog nedostatka kiseonika.

Navodi se da će obeležavanju, koje organizuje Odbor Vlade Republike Srpske za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova, u 11 sati prisustvovati predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, delegacija Narodne skupštine RS, kao i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović.

"Zahvaljujući snazi srpske vojske i volji i odlučnošću srpskog naroda, kao i njegovom patriotizmu i želji da se ostane na svom prostoru, proboj koridora se desio na Vidovdan, 28. juna", rekao je Savanović.

On je dodao je taj dan duboko ukorenjen u svesti srpskog čoveka kao dan slobode i otpora tuđinu.

Navodi se da je u ovoj operaciji poginulo 273 pripadnika Vojske Republike Srpske, 70 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske i 70 boraca Vojske Republike Srpske Krajine, dok je 1.129 ranjeno.

Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg
 
GRADIMO KOPRIVNU
Banner
Banner
ŠVICARSKA - BOSNA
Banner
Banner
Banner
STATISTIKA
1450728
DanasDanas5
JučeJuče379
Ova SedmicaOva Sedmica5
Ovaj MjesecOvaj Mjesec8855
UkupnoUkupno1450728